Apuvälineiden suunnittelu on herättänyt ajatuksia niin Jenni-Juulian kuin Kaurankin blogeissa. Miksi apuvälineitä ei kustomoida enempää, miksi estetiikka ei ole nykyistä tärkeämmässä asemassa?

Oma kokemukseni apuvälineistä liittyy lähinnä manuaalisiin aktiivipyörätuoleihin, ja ainakin niihin on saatavissa jos jonkinlaista härpäkettä ja lisävarustetta. Perushintaan sisältyy värivalikoimaa kuin henkilöautoihin, metalliväreistä hileväreihin saakka.


InvacareIVCWheelchairColors.jpg

Tavallisiin varusteisiin lukeutuvat tietenkin erilaiset pinnasuojat, joita saa sekä valmistajien omina versioina että tarvikeosina. Vanteiksi voi valita joko tavalliset pinnatut pyörät tai spiderit. Kelausvannetta voi varioida niin värin kuin materiaalinkin suhteen.
 q11-6_clock.jpgSpider%20Wheel%2024%205363.jpg

Lisävarustepuolella tuoliin voi valita esimerkiksi kellon etuhaarukan tulpaksi tai jousituksen matkantekoa mukavoittamaan ja olenpa nähnyt kaupungilla pyörätuolin, jonka etupyörissä vilkkui valo kun ne pyörivät.


Bild_uhr_150.jpg  Bild_suspension_Kser.jpg

Tuoleihin saa myös erilaisia istuinverhoiluja tilanteen ja tarpeen mukaan:
q11-6_Jessica-Bumper-Sticker.jpg
 
q11-6_wc-bridal-train-front.jpg

Parhaimmillaan jokapäiväinen menopeli voi näyttää vaikka tältä. Alempana sitten se toinen vaihtoehto, jonka minä ainakin jättäisin kauppaan, niin kauan kuin valinnan mahdollisuuksia vain on!


1883345133488656.JPG?0.584507277800828
standard-wheelchair1.jpg