Valitessani nettipersoonalleni nimimerkkiä yli 10 vuotta sitten, en arvannut, miten paljon väärinkäsityksiä siitä syntyy. Tassu tuntui omaan elämään sopivalta, suomen kieleen istuvalta ja helposti käytettävältä nimimerkiltä. Niinpä se vakiintui nopeasti käyttöön, ja aika monessa yhteydessä (netissä) minut jo tunnetaankin Tassuna.

Tassu on kuitenkin osoittautunut varsin käyttökelpoiseksi nimimerkiksi monen muunkin mielestä, ja viime aikoina (tarkemmin sanottuna viime vuosina) näitä tassuja on ilmaantunut enemmänkin.

Wiki-opas löytää professori-Tassun, joka vaikuttaa TKK:lla. Ei osu minuun, ja lisäksi tämä Tassu on mies. Perinteisillä osoitehauilla löytyy tietenkin mm. www.tassu.net, joka myy taimisuojia, ja www.tassu.fi, joka puolestaan on lemmikkihotellin osoite. Lemmikkihotelli voisi minulle sopiakin, mutta valitettavasti sekään ei liity minuun.

Blogistajiassakin Tassujakin on useita. Löytyy ohjauspaneelin Tassu, neuleblogin Tassu ja kissatassu. Luukki kirjoittelee myös jostain Tassu-persoonasta, joka en myöskään ole minä.

Hassua on huomata, miten paljon yhteistä meistä Tassuista kuitenkin löytyy. Minäkin olen insinööri, kiinnostunut lemmikeistä (niin koirista kuin kissoistakin) ja neulonkin jotain. Toisaalta näiden loppujen Tassujen kanssa meillä ei ole paljonkaan yhteistä, ainakaan noin pikavilkaisulla. Ehkä nimi ei olekaan enne.

Oli miten oli, Tassuja on moneksi, eivätkä kaikki tassut kuulu samalle henkilölle.