En yleensä jaksa edes provosoitua iltapäivälehtien lööpeistä, mutta tänään kyllä kynnys ylittyi. Lööpissä iso teksti: "Oma koira puri, mies kuoli" ja kannessa kuva kultaisesta noutajasta. Sisäsivuilta käy ilmi, että koiran hammas on raapaissut miestä käteen, mutta koska mieheltä on poistettu perna ja huono vastustuskyky, hän sai koirasta bakteeritulehduksen ja kuoli siihen.

Mielikuva tuosta lööpistä on kyllä se, että koira on raadellut omistajansa kuoliaaksi. Tällaiset uutisoinnit eivät ainakaan auta yhtään ihmisten koko ajan koventuvia asenteita koiria kohtaan, pikemminkin päin vastoin. Pahimmassa tapauksessa kokonainen rotu tulee leimatuksi "tappajakoiraksi" ihan turhaan, ja ennakkoluulot koiria kohtaan kasvavat entisestään. Harmittaa tällainen.

Olen itsekin joutunut oman koirani "puremaksi" kun kaivoin siltä suusta varastettua lihapalaa pois. Tässä yhteydessä jätin sormeni hampaitten väliin ja tuloksena oli haava sormenpäähän. Se tulehtui, ja jouduin hakemaan siihen antibiootit. Oli hiukan noloa istua koiran kanssa terveydenhoitajalla (se oli siis avustajakoira) ja kertoa, että koira puri tähän. "Ai tuo koirako?" "No juuri se, mutta ei se oikeasti purrut". Onneksi vastaanoton ulkopuolella ei odottanut iltapäivälehden toimittajaa.