Helsingin Sanomat uutisoi tänä aamuna ylitöistä, joita tehdään korvauksetta. Juttu on nähtävillä Hesarin sivuilla ainakin tämän päivän ajan, en tiedä onko pitempäänkin.

Jutun sisältöön en sinällään kiinnitä huomiota, varmasti asiaa ja ihan hienosti kirjoitettu, mutta se, mikä minua pisti silmään, on artikkelissa käytetty kuva. Siinä on haastateltava kuvattu leimaamassa itseään ulos tai sisään, ja kuvateksi on hyvin asiallinen "Osuuspankkikeskuksen luottamusmiehen Heikki Tirin mielestä ylityötkin ovat ok, kun niistä vaan sovitaan". Kuvassa Tiri istuu sähköpyörätuolissa.

Merkittävää tässä on se, että koko artikkelissa vammaisuutta ei mainita millään tavalla, vaan Tiriä on kyetty haastattelemaan luottamusmiehenä, eikä vammaisena luottamusmiehenä. Uskomattoman hienoa! Vihdoinkin ollaan päästy siihen tilanteeseen, missä vammainen ihminen on työntekijä siinä missä kuka tahansa muukin, eikä sitä tarvitse enää erikseen toitottaa tai mainita. Innostuin tästä asiasta niin, että laitoin toimittajalle sähköpostilla kiitokset avarakatseisuudesta ja hienosta tilannetajusta.