Minua ei koskaan ole kehuttu liiasta hitaudesta käänteissäni, eikä aina järkevistä päätöksistäkään. Olen siis tehokas, dynaaminen, kykenen nopeisiin päätöksiin ja kokonaisuuksien hallintaan.

Lauantai
Ystävä soittaa kertoakseen, että on nähnyt pienen ilmoituksen asunnosta, joka on myytävänä heidän taloyhtiössään. Kysyy, olenko kenties kiinnostunut, mutta arvelee, että en varmaankaan ole, koska olemme juuri muuttamassa Saksaan. En tiedä olenko vai enkö, mutta kysyn kuitenkin pääseekö asuntoon pyörätuolilla sisään ja sen puhelinnumeron.

Sunnuntai
Monen epätoivoisen yrityksen jälkeen myyjä vastaa puheluuni. Asunto on vielä vapaa, mutta kiinnostuneita kyselijöitä on jo ollut. Sovimme näytöstä seuraavalle päivälle.

Maanantai
Soitan pankkiin ja kyselen lainalupausta.
Käymme katsomassa asuntoa. Tarkistan paperit, asunnon kunnon ja testailen liikkumista pyörätuolilla. Miehen selvitellessä jotain teknisiä juttuja, minä istun ruokailutilassa ja suunnittelen olohuoneen sisustusta ja verhojen väriä. Kylpyammekin tänne mahtuisi.

Tiistai
Pankki vilkuttelee vaaleanvihreää valoa, mutta ei voi vielä antaa virallista lainalupausta.
Soitan myyjälle, ja ilmoitan ottavani asunnon. Sovimme käsirahan suuruudesta ja maksusta seuraavana päivänä. Varttia myöhemmin asuntoa menee katsomaan pariskunta, joka haluaa ostaa asunnon. Sori, tää on jo myyty, mutta jos ne tekee oharit, niin soitelkaa huomenna vielä uudestaan.

Illalla surffaan netissä ja opiskelen asunnon oston perusteet. Kirjoitan ostotarjouksen myyjältä saamieni tietojen ja oppimani pohjalta, ja lasken vielä kerran päivällä pankista nostamani käsirahan summan. Täsmää se.

Keskiviikko
Aamulla pikainen soitto isännöitsijälle ja olennaisten tietojen varmistus. Lupa tehdä tarvittavat luiskat pyörätuolille, muut asiat kunnossa. Kaikki näyttää hyvältä.

Käymme maksamassa käsirahan, allekirjoittamassa sopimukset ja paiskaamassa kättä. Testailen pyörätuolilla vielä keittiön toimivuuden ja mieheni juokseen perässäni ja oikoo ruttaamiani mattoja. Poistumme melkeinasunnonomistajina, kaupantekopäivä sovittuna.

Iltapäivällä pankki soittaa ja kertoo, että laina on myönnetty.

Illalla korkkaamme kuohuviinipullon ja nautimme ajatuksesta, että meidän ei tarvitse enää tulla tähän asuntoon takaisin.