Ihan muita juttuja surffatessani törmäsin vammaisuutta käsittelevään blogiin, joka ainakaan ensinäkemältä ei harvalla päivitystahdillaan herättänyt mielenkiintoani, mutta sain siitä idean etsiä muitakin vammaisten tai vammaisuudesta kirjoittamia blogeja. Hakusanat olivat englanniksi, joten tuloksena on ainoastaan englanninkielisiä blogeja. Tässä surffaukseni satoa, joista muutama jäi omallekin linkkilistalleni:

Christine's rambligs
Christine kirjoittaa hyväntuulisesti ja osuvasti elämästään opaskoiran kanssa. Bonny on aloittanut työnsä vasta vähän aikaa sitten, ja monia asioita pitää vielä harjoitella, ennen kuin yhteistyö on sujuvaa.

Life with a service dog
Dog Lady kirjoittaa avustajakoira Emman kanssa elämisestä silloin, kun avustajakoira Emma ei kirjoita emäntänsä kanssa elämisestä.

My Border Collie, Rowena: Trials & Tribulations of a Service-Dog-In-Training & Her Handler

Muualla maailmassa on myös psyykkisesti sairaille avustajakoiria. Niiden tehtäviin kuuluu erilaisia ihmistä rauhoittavia asioita (ihmisen koskettaminen, lähelle tuleminen, ohjaajan vieminen turvallisempaan paikkaan) ja joitain avustajakoiriltakin tuttuja tehtäviä kuten avainten tai puhelimen noutaminen. Heather kouluttaa itse itselleen tällaista koiraa, ja kertoo blogissaan hänen ja Rowenan yhteistyöstä.

The Gimp Parade
Hurmaavan poliittisesti epäkorrekti Blue  kirjoittaa amerikkalaisesta vammaispolitiikasta feministisesti ja henkilökohtaisesti.

Dispoet
Kirjallisuudesta kiinnostuneille mielenkiintoinen linkkivinkki on Dispoet, joka kirjoittaa vammaisuuteen liittyvistä tai sitä käsittelevistä runoista ja kirjallisuudesta.


The Digital Awakening
Malesialainen Peter Tang kirjoittaa blogia The Digital Awakening. Peter työskentelee itsenäisen elämän puolesta, ja kirjoittaa elämästään ja työstään. Paitsi vammaisuuteen, Peterin blogi tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman myös malesialaiseen elämään ja vammaisten asemaan siellä. Huomatkaa erityisesti kyltti invapysäköintipaikalla:

"You have taken my car park. Please take along my disablity."
Vapaasti suomennettuna: Veit pysäköintipaikkani. Vie mukanasi myös vammani.

car-park-ss2-img5685.jpg