rdg_04_l.jpg

Sosiaalinen toiminta työkavereitten kanssa jatkuu edelleen. Eilen oli koko yksikön kulttuuri-ilta: kävimme tutustumassa Stuttgartin Staatsgallerie'n Monet-näyttelyyn.

Meillä oli ohjattu kierros, jossa opas kertoi Monet'n maalaustavoista ja selitti maalauksia. Taiteesta paljonkaan ymmärtämättömänä oli mielenkiintoista kuunnella ammattilaisen selitystä siitä, miten maalauksia voidaan tulkita, ja miten sen-ja-sen-suuntauksen merkit näkyvät tässä. Ymmärsin saksankielisestä selostuksestakin aika paljon, mutta ajattelin käydä vielä tuon webbisivuston läpi ja lukea maalausten selostukset sieltä uudestaan ihan sanavarastonkin takia.

Kierroksen jälkeen meille jäi aikaa katsoa itsenäisesti loput maalauksista läpi, ja sen jälkeen firma tarjosi koko porukalle illallisen. Kaikkien puolisot oli myös pyydetty mukaan ja perheellisillä oli lapsetkin mukana. Muutamalla oli 12-14v lapsia, ja seurueessa oli myös yksi vauva, joka tosin nukkui läpi koko tapahtuman. Kiinnitin erityisesti huomiota siihen, miten hyvin nämä teinit käyttäytyivät. Kättelivät reippaasti itselleen ihan vieraitakin ihmisiä, ja käyttäytyivät muutenkin asiallisesti. Eikö täällä ole laisinkaan niitä murjottavia, töksöttäviä emmätahomitään-teinejä, vai ovatko ne sellaisia vain kotonaan?