Pitikin valittaa, että elämä on tylsää, eikä tapahdu mitään mistä voi blokata. Tänään on sitten tapahtunut senkin edestä!

Aamulla menimme pankkiin selvittämään tätä rahasotkua. Kahden tunnin aikana kävi ilmi, että nostot on tehty Pariisissa samalla automaatilla, ja että molemmat korttimme on suljettu eilisiltaisen puhelumme seurauksena. Hienoa.

Pankkivirkailija auttoi meitä tekemään kirjeen pankille, jossa pyydämme ylimääräistä tiliotetta. Sillä pystymme todistamaan tilanteen. Otin pdf:n myös nettipankin tiliotteesta. Pankissa lupasivat, että saamme kyllä rahamme takaisin, sen ei pitäisi olla ongelma, mutta se kestää. Pankeilla on vakuutukset tällaisia tilanteita varten, joten siinä mielessä ei ole hätää.

Suurempi ongelma sen sijaan on meidän rahatilanteemme nyt. Palautusten saaminen kestää, ja koska tili on miinuksella, ei sinne voi siirtää Suomestakaan rahaa, koska ne menisivät vain miinusten kuittaamiseen. Tälle pankki ei voi tehdä mitään. Samasta pankista toisen tilin avaaminen kestää 10 päivää, joten sekään ei auta. Onneksi kilpailija avaa tilin nopeammin - vaihdamme siis pankkia. Sillä aikaa käytämme Visaa.

Tämän jälkeen menimme poliisiasemalle tekemään ilmoituksen. Poliisisetä oli oikein ystävällinen, ja kyseli kaikkea mahdollista viimekertaisista nostoistamme, kortinkäyttötavoistamme ja muusta asiaan liittyvästä. Kumma kyllä muistimme, missä ja milloin olemme viimeksi käyttäneet korttia, ja osasimme kuvailla tilannetta. Paikalla ei ollut ketään, automaatissa ei ollut mitään erikoista. Poliisi lohdutti, että aina sitä ei voi nähdä ulospäin, onko automaattia muokattu vai ei. Emme siis olisi voineet estää tätä mitenkään, eikä se myöskään ole meidän syymme.

Asiat etenevät nyt sekä pankissa että poliisilla ja me odottelemme lopputulosta.

Tähän liittyen haluan oikaista muutaman edellisen postauksen kommenteissa esiintyneen harhaluulon. Otan ne ihan omaksi kohdakseen tässä postauksessa, koska epäilen, että useat ovat saattaneet saada saman käsityksen asioista.

Kortin kuoletus olisi äärimmäisen tärkeää myös sen Visan.

Miksi Visan kuoletus on tarpeen kun pankkikortti on kopioitu? Kyseessä on kaksi eri korttia, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Tietysti, jos uskoo siihen teoriaan, että ne on käsilaukusta varastettu, niin sitten, mutta...

Konnat kyttää pin koodeja seläntakana samalla näkevät, että kannattaako kortti ottaa onko siellä saldoa tai automaatissa on voinut olla laite joka kopio kortin.

Olemme huolellisia pin-koodin näppäilyssä, ja suojaamme aina toisella kädellä näppäimistön, jotta selän takaa ei näe, mitä näppäillään. (Paikallisilla automaateilla on ihan kuvalliset ohjeet tähän.) Täällä pankkiautomaatti ei myöskään kerro saldoa, joka tilillä on tai sinne jää (toisaalta se on myös suuri miinus, et itsekään tiedä mitä sinne jää).

Toinen vaihtoehto, että kortti varastettu laukusta ja palautettu nostojen jälkeen. Tätä rikollista toimintaa tapahtuu myös Suomessa. Menee pitempi aika, ennen kuin ihminen huomaa, että tilillä on käyty.

Tämä vaihtoehto on melko itsestäänselvästi mahdoton. Kuten jo kirjoituksessanikin mainitsin, nostot ovat kansainvälisiä korttinostoja, eli tehty ulkomailla. Täältä katsottuna "ulkomaa" on esimerkiksi Suomi, tai Ranska, mutta ei Saksa. Melkoinen taikuri saa olla, että huomaamatta varastaa kortin, käy sillä häthätää nostamassa Pariisissa rahaa, ja palauttaa kortin. En myöskään keksi, missä ja miten kortti olisi voitu varastaa ja palauttaa.


Pankkiautomaateilla on nykyisin kamerat joten tekijä voidaan hyvässä lykyssä tunnistaa. Kortilla kannattaa pitää nostorajoitusta, että ei voi kovin suuria summia samanvuorokauden aikana nostaa. :(

Pankkiautomaateilla on kamerat Suomessa. Onko varmaa, että myös Saksassa? En tiedä tätä itsekään faktaksi, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkialla eivät asiat toimi samalla tavalla. Lisäksi kortilla oli nostorajoitus, sen takia tilin tyhjentäminen kesti niin kauan.

Sen olen jo täällä ollessa ehtinyt oppimaan, että asioita voidaan tehdä hyvin monella eri tavalla. Se mikä Suomessa toimii hyvin, ei ehkä täällä toimikaan, ja toisinpäin. Toisaalta, se mikä Suomessa tehdään yhdellä tavalla, voidaan täällä tehdä toisella. Kumpikaan ei välttämättä ole sen huonompi tai parempi, ainoastaan erilainen.

Mutta entä ne muut tapahtumat tänään, joihin viittasin?

Mies sopi työhaastattelusta mieluiseen työpaikkaan. Ensi viikolla on haastattelu, pitäkäähän peukkuja!

Automme kävi huollossa ja renkaiden vaihdossa, lasku 0 euroa, ja palvelu loistavaa. Saimme päiväksi sijaisauton, maksutta, ja kun auto vielä kerran joutuu menemään huoltoon (tällä kertaa tehtiin vasta arvio ja otettiin lista tilattavista varaosista), saamme jälleen sijaisauton. Tämän päiväinen automme oli Audi A4, ja kyllä se tuntui omaan verrattuna pieneltä. Kaistallekin jäi molemmin puolin tilaa vaikka kuinka. Äkkiä sitä tottuu.

Kotonamme kävi internetmyyjä, ja saamme vaihdettua nopeampaan ja edullisempaan nettiliittymään. Lisäksi siihen kuuluu Euroopan laajuinen puhepaketti, rajoituksettomat ja maksuttomat puhelut myös Suomeen. Tosin myyjä tarkisti, että kuuluuhan Suomi Eurooppaan. ;)

Toivottavasti huominen on vähän rauhallisempi päivä.