Tupakointi on täällä paljon sallitumpaa kuin Suomessa, vaikkakin kuuden vuoden takaisiin kokemuksiini verrattuna tupakointikieltoja on tullut paljon enemmän. Nyt kaupoissa ei pääosin saa tupakoida, ei myöskään hisseissä ja monissa muissakin paikoissa kieltomerkkejä on entistä enemmän. Samoin merkkejä, joissa tupakointi erikseen sallitaan.

254066.jpg


Viime viikolla hätkähdytti kun kollega käveli työpaikan keittiöön palava tupakka huulessa, ja (minun näkökulmastani) saastutti paitsi koko keittiön, myös kerroksen aulan ilman. Meinasin avautua, kunnes muistin, että täällähän se on sallittua. Jotkut polttavat myös työhuoneessaan. Onneksi minulla on oma työhuone! Joskus käytävältä kulkeutuu tännekin savua, mutta ongelma ratkeaa pitämällä ovea kiinni ja tuulettamalla välillä.

Tämän viikon tupakointihätkähdys tuli sähköpostin muodossa. Firman sähköpostilistalle tuli viesti, jossa ilmoitettiin, että työpaikkaruokalaan tulee valitettavasti tupakointikielto ensi vuoden alusta lukien. Tähän asti siellä olisi siis saanut röyhytellä ihan rauhassa muiden syödessä vieressä. En ole kyllä siellä yhteenkään tupakoitsijaan törmännyt, ja hyvä niin.

Näkemykseni on hyvin subjektiivinen, koska en itse polta, ja inhoan tupakan hajua ja -savua, mutta olen vakaasti suomalaisen kieltopolitiikan kannalla tässä asiassa.