P7230006.jpgEilen pääsin taas tekemisiin poliisin kanssa, tai siis tarkemmin ottaen en päässyt, vaikka olisin halunnut. Olin töiden jälkeen keskustassa ostoksilla, ja pysäköin autoni inva-paikalle. Tuulilasilla oli asianmukainen pysäköintilupa, ja autolle palatessamme myös sakkolappu virheellisestä pysäköinnistä invapaikalle. Kyllä ketutti!

Kävin siinä sitten sakkolapusta tavaamaan, että mihinkäs tästä valitetaan, ja löysinkin keskustan poliisipiirin osoitteen. Navigaattorin opastettua meidät oikeaan osoitteeseen, selvisi, että poliisiasemalle on pelkät portaat, ei mitään mahdollisuutta päästä sinne pyörätuolilla. Alaovella on summeri, mutta ei ovipuhelinta, eikä ohikulkijoita lukuunottamatta ristin sielua mailla halmeilla. Onneksin olin liikkeellä mieheni kanssa, joka joutui taas hoitamaan asian puolestani. Ja taas ketutti!

Mies näytti invapysäköintilupaa ja selitti, että vaimo olisi tullut itse, mutta kun teille tänne ei pääse. Poliisi oli suhtautunut asiaan oikein mukavasti, ja pahoitellut sekä tilan esteettömyyttä että valvovan konstaapelin virhettä. Ja repinyt sakkolapun.

Positiivista on se, että invapaikalle pysäköintiä valvotaan ja luvattomasta sakotetaan. Positiivista on myös se, että poliisi auliisti korjasi virheensä, emmekä joutuneet maksamaan aiheetonta sakkoa. Negatiivista on se, että jos poliisi on tehnyt virheen ja missannut invalätkän, luvallinen pysäköijä (eli periaatteessa ainoa kenellä on tuosta mitään nokan koputtamista) ei pääse asiaa oikaisemaan.

Sivuhuomautuksena: pysäköintisakon summa oli vain 35 euroa. Tuntuu aika vähäiseltä, mitäs se Suomessa on?

Edit:
Kommenteista opin, että Suomessa pysäköintisakko on aina 40 euroa, ja Birke oli saanut toisaalla Saksassa 15 e sakot. Tästä heräsi kysymys, sakotetaanko täällä eri tavoin invapaikalle jätettyä ja muutoin vain väärin pysäköityä autoa, ja selvitin asian. Mikäli nyt ymmärsin oikein, niin sakko on 15 euroa, jos auto on "normaalisti" väärinpysäköity. Jos se aiheuttaa siinä haittaa, tai on siinä yli tunnin, sakko on 25e, ja haittaa aiheuttaen 35e. Invapaikka on ilmeisestikin aina tuo "aiheuttaa haittaa", mutta en ole varma, koskeeko aikaraja sitäkin.

Ja eikö ole hieno tuo viiri minkä voi laittaa ikkunasta ulos. Ymmärrättekö te sen tarkoituksen?