Kaikki tavarat on lajiteltu säästettäviin ja poisheitettäviin, ja säästettävät on pakattu somasti pahvilaatikoihin. Huonekalut on purettu osiksi ja suojattu. Tänä aamuna sängyn petauksen sijaan otimme peitot, tyynyt ja lakanat, ja sulloimme ne valtavaan muovisäkkiin.

Muuttofirman mies tuli aamulla, ja kantaa nyt tavaroitamme autoon. Kollegansa piti tulla Suomesta aamukoneella, mutta jatkolento oli peruttu ja kollega jäi Kööpenhaminaan. Niinpä meillä on nyt valtava muuttoauto ja yksi mies, joka lastaa koko kuormamme. Hyvä asenne sillä on: totesi vaan iloisesti, että onneksi on aikaa, kun tänään ei vielä tarvitse kämpän olla tyhjänä!

Tänään muutamme hotelliin, josta käsin hoidamme viralliset muuttokuviot Abmeldungeineen päivineen. Saksassa pitää ilmoittaa kaupungin kansliaan aina kun on muuttanut, ja jos muuttaa ulkomaille, pitää sekin ilmoittaa. Saksan sisällä uusi muuttoilmoitus riittää, eikä tätä "poisilmoitusta" tarvita. Koska siellä pitää molempien olla henkilökohtaisesti paikalla, menemme sinne huomenna.

Tätä muuttoilmoitusta vastaan saamme sitten irtisanoa puhelimet ja internetit, jotka on tehty 12 tai 24 kk sopimuksilla. Olisimme tietenkin ottaneet lyhyemmän tai rajoituksettoman sopimuksen, jos se olisi ollut mahdollista, mutta tämä maa tuntuu toimivan määräaikaisilla sopimuksilla erityisesti kuluttajapalveluiden kanssa (puhelimet, internet, vakuutukset...). Vasta todiste ulkomaille muutosta päästää sinut irti sopimuksesta.

Tämä on viimeinen postaus täältä Saksan kodista. Jos hotellissa on järkevän hintainen netti, voi olla että sieltä tulee vielä päivitystä, mutta tämän asunnon bloggaukset on nyt tehty. Laatikkokasat hupenevat vähä vähältä muuttoauton uumeniin ja olo alkaa tuntua jo hiukan haikealta.

Fasaanipiha kiittää ja kuittaa.