Lentokoneella matkustaminen on pyörätuolin kanssa mukavaa. Matkustamiseen saa mukavaa jännitettä, kun ohjeet pyörätuolin mukaan ottamisesta, sopivista mitoista ja muusta lentokenttäkäyttäytymisestä vaihtelevat päivän, virkailijan ja lentoyhtiön mukaan. Toisaalta lentokentillä saa odotella erityisavun saapumista mukavissa odotusauloissa, muiden matkustajien tuhlatessa rahojaan lentokentän kulutushelveteissä.

Amsterdamin kentällä meitä vastassa oli kaksi mukavaa miestä, jotka veivät meidät omalla isolla autolla suoraan jatkolentomme portille. Melkein. Ongelmia tuli, kun olimme tulossa Schengen-maasta ja matkustamassa Suomeen. Suomi ei ole Schengen-valtio, kuten me kaikki tiedämme, ja ne lennothan lähtevät eri terminaalista.

Miehet soittavat kaksissa tuumin kollegalleen, joka kertoo, että lähtöporttimme on samassa terminaalissa kuin mihin saavuimmekin.

Kuski kertoo seurustelevansa virolaisen naisen kanssa. "You're from Finland, right? Terve! I know everything about your country, because my girlfriend is Estonian. A very beautiful country, beautuful women. In the evening I remember you when I eat your wonderful chokolate!"

Suunnistaessamme kohti seuraavaa lähtöporttia, miehet jäävät miettimään, miten lento voi lähteä samasta terminaalista kuin Saksaan tuleva, kun Suomi ei edes kuulu Schengen-alueeseen.