Koira tarvitsee luita. Mies on tänään poissa. Ulkona on loskaa.

Vaihtoehtoisia liikkumismuotoja on tällä hetkellä äkkiä laskettuna neljä.

1. Oma auto
Omalla autolla pääsen kätevästi liikkumaan, mutta koiranluukaupan lähellä ei ole invapaikkaa (tarkemmin sanottuna minkäänlaista pysäköintipaikkaa), auton joutuu jättämään rakennuksen toiselle puolelle, kauas, ja maa on täynnä pyörätuolin pysäyttävää loskaa. En siis pääse perille.

2. Kuljetus"palvelu"
Ongelmia saatavuudessa, toimitustarkkuudessa ja paluukyydissä. Luukaupassa menee noin 15 min, joten joutuisin vielä odottelemaan pikamatkaa 25 min pihalla. Lisäbonuksena invataksissa tulen matkapahoinvoivaksi.

3. Taksi
Toimivin, helpoin ja järkevin vaihtoehto, kustannuksia lukuun ottamatta.

4. Kävely
Koiranluukauppaan on noin 5 km matkaa. Sen kyllä sähkärillä ajaa ihan helposti, mutta loska tuo perille pääsyyn lisäväriä. Sähkärikin voi jäädä loskaan kiinni, ja jos niin käy, sen irrottaminen vaatii melkoisesti voimaa ja taitoa. Lisäksi ulkona on kylmä ja reilun tunnin paikallaan istuminen ei motivoi.

Toki voisin myös lähteä seikkailemaan matalalattiabussilla, mutta bussin luiskan avaamiseen tarvitaan avustaja. Jos minulla olisi nyt avustaja, käyttäisin heti vaihtoehtoa 1.

Lopputulos: koira taitaa tänäänkin syödä kuivamuonaa.

-----


Valitsin vaihtoehdon 4. Nyt on kylmä, mutta koira on lenkkeillyt kunnolla ja meillä oli oikein mukava reissu. Koira siirtyi heti luunsa kanssa omaan petiin ja ilmoitti voimakkain äänenpainoin kissalle, että se ei ole kissan luu. Ihan kun kissa sen olisi syönyt...