153338.jpg

Otsikko sen kaiken jo kertookin. Väsyttää.

Elämämme on tällä hetkellä pelkkiä muuttolaatikoita, pakkausta ja lajittelua. Säästetäänkö tämä vai heitetäänkö pois? Otetaanko mukaan vai pakataanko varastoon Suomeen? Ja sitten mukaan otettavien kasaa karsitaan taas. Onko ihan välttämätöntä ottaa tämä mukaan? Pärjättäisiinkö me vuosi ilman?

Eihän sitä ihminen vuoden aikana paljon tarvitse. Toisaalta omat tavarat ja joidenkin hyödykkeiden läsnäolo lisäävät viihtyvyyttä, ja arvelen, että niille on tietyssä vaiheessa komennusta ihan käyttöäkin. Niinpä pakkaamme mukaan rakkaita kirjoja, musiikkia, jotain elokuviakin, ja muuta tekemistä kuten käsitöitä ja radio-ohjattavia autoja. Etsimme kompromissia sen välillä, mitä arvelemme tarvitsevamme ja mitä kannattaa ottaa mukaan. Vuoden päästä ne pitää kuitenkin tuoda taas takaisin.

Lisäksi on sen sata virallista asiaa hoidettavana, puheluita ja sähköposteja pitäisi kirjoitella minkä kerkiää, irtisanoa vakuutuksia, ottaa vakuutuksia ja selvittää kaikki Saksassa tarvittavat paperit vielä kerran.

Niin että nyt vähän väsyttää.

Pitää varmaankin muuton jälkeen luoda uusi kategoria, jonka nimi on Saksa tai jotain muuta vastaavaa... Tai odotella Vuodatuksen uutta versiota ja vaihtaa koko kategorian nimeä johonkin muuhun.