283295.jpg

Nyt ne ovat täällä, joulumarkkinat! Joka vuosi saksalaiset kaupungit ja kylät täyttyvät joulumarkkinoista, joilla myydään niin joululahjoja, ruokaa kuin hyvää mieltäkin. Oleellisena osana markkinoihin kuuluu tietenkin Glühwein, hehkuviini, jota juodaan lämmittämään kylmän paleltamaa kroppaa. Reseptit vaihtelevat valmistajittain, mutta peruskonsepti on maustettu punaviini, joka tarjoillaan kuumana.

283297.jpg

Joulumarkkinat tuovat kaupunkiin myös erilaisia huvituksia perheen pienimmille. On joulupallomaailmanpyörää, karusellia ja härvelliä, sekä tietenkin loputon määrä eliittikerjäläisiä, jotka vääntävät ilmapalloista hauskoja eläimiä, soittavat posetiivia tai jollain muulla keinolla keräävät rahaa. Kojuissa myydään paahdettuja manteleita ja pähkinöitä, joululeivonnaisia ja saksalaisia pikaruokia. Tänään nautimme jotain perunaletun tapaisia juttuja, jotka oli paistettu rasvassa. Ällöttävän näköisiä, mutta oikein hyviä.

Koomista näissä joulumarkkinoissa on se, että kaikkien pukkien ja hehkuviinien keskellä ihmiset istuvat kahvilassa auringonpaisteessa. Talvinen fiilis on suomalaiseen talveen tottuneella kaukana, ja jouluisuus sitä myöten.