Meillä on asunto. Tuleva työnantajani on löytänyt meille sopivan asunnon, läheltä työpaikkaani, hyvien yhteyksien varrelta. Asuinalueella on huomioitu vammaisten liikkuminen hyvin, ja koko talo on rakennettu vammaisten tarpeita silmällä pitäen. Ilmeisesti talossa on myös palvelutalotoimintaa, mutta meidän tuleva asuntomme ei sisällä muuta kuin seinät.

53239.jpg


Kuten kuvasta näkyy, tapetointi ja lattian päällystys on vähintäänkin erikoinen. Näyttää ihan siltä, kuin tapetti olisi loppunut kesken ja lattiamattoakin olisi laitettu vain niihin kohtiin, missä ei ole huonekaluja. Kuvista päätellen sisusta on hirveässä kunnossa.

Vuokranantaja on luvannut vaihtaa lattiamaton, mutta jos haluamme uudet tapetit, joudumme maksamaan ne itse. Selvitämme mitä se maksaa, ja arvioimme sen jälkeen minkä arvoinen oma mielenterveys on.

Kylpyhuoneessa on huomioitu vammaiset oikein hyvin. On erillinen suihku ja suihkutuolikin seinässä kiinni. Kaakeleiden väristä voidaan olla montaa mieltä. Ehkä ne ovat se asia, joka meitä muistuttaa suomalaisista metsistä.

53238.jpg

Tasapuolisuuden vuoksi asunnossa on kaksi kylpyhuonetta. Turhahan sitä on perheenjäsenten kärsiä siitä, että yksi on pyörätuolissa. Tervejalkaisille pitää olla amme, ehdottomasti! Sikäli ihan mukava, että minäkin pidän ammeesta, mutta nykyisestä asunnosta se revittiin kaupungin toimintaterapeutin pontevista vaatimuksista irti. Ei ammetta invalidelle, loukkaavat pian itsensä. Ettei nyt vaan sattuisin mitään!