Pikaraportti Stuttgartista.

Olemme perillä. Matka meni hyvin niin laivalla kuin autobahnoillakin, ja saavuimme uuteen kotikaupunkiimme hyvissä ajoin aamupäivällä ja purimme tavarat työpaikkani varastoon. (Minulla on oma työhuone!)

Löysimme uuden asuntommekin hyvin. Tämän ensimmäisen kuukauden asumme aivan keskustassa, pienessä yksiössä, jossa on oma kylpyhuone ja keittomahdollisuus. Asunto on ihan kiva, vaikkakin melko pieni, mutta kuukaudeksi se välttää hyvin. Aivan asunnon alakerrassa on nettikahvila, mikä korvaa mukavasti asunnon internetyhteydenpuutteen.

Perjantaina kävimme hoitamassa viralliset asiat, kaupunkiin rekisteröitymisen, pankkitilin avaamisen ja seuraavan asunnon vuokraemännän tapaamisen. Illalla olinkin jo aivan puhki vieraalla kielellä toimimisesta ja outojen asioiden selvittelystä.

Saksa näyttää meille parhaita puoliaan. Kaupungissa on viinifestarit, ilma on lämmin ja aurinkoinen, ja asiat tuntuvat sujuvan oikein hyvin. Huomenna on ensimmäinen työpäiväni, mikä tarkoittaa paitsi elämän normalisoitumista myös säännöllistä nettiyhteyttä. :)

Ai niin, tuo otsikon "happy end" viittaa paitsi onnelliseen perille saapumiseen, myös ostamamme wc-paperin merkkiin. Näin täällä.