Ihmettelin kovasti, kun edellisen postaukseni kommentteihin oli jätetty lähestulkoon hyvästejä muistuttavia viestejä. Tänään luin tuon vanhan postauksen uudestaan ja ymmärsin paremmin. Otsikosta lähtien se julistaa loppumista, ja luonnollisesti monet ovat tulkinneet sen blogin loppumiseksi. Hyvänen aika, ei nyt sentään! Kyse oli vain viimeisestä työpäivästä!

Edessä on koko elokuun mittainen loma Saksassa. Kuun lopussa muutamme täältä pois, joten pari viimeistä viikkoa on varmaankin aika tavalla muuttokeskeistä touhua. Nyt ollaan vielä ihan vapaalla, ja voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että en ole tehnyt mitään. Ja se tuntuu hyvältä.

"Ei mitään" tarkoittaa minun tapauksessani kaikenlaista. Olen lukenut (uusin Harry Potter, jotain englanninkielistä hömppää jota en edes muista, Narnian tarinat...), katsonut DVD:ltä sarjoja (Tahdon asia, Ally McBeal, 1. tuotantokausi menossa) ja netistä Pasilaa, tehnyt pitkiä peltolenkkejä koiran kanssa, treenannut koiraa, rakentanut junarataa (kuvia tulossa joskus, kameramies on myös lomalla) ja nukkunut. Kovin on ollut vaikeaa päästä työasioista ja niiden ajattelusta irti, mutta toisaalta unirytmin keikauttaminen iltayöpainotteiseksi on sujunut varsin tuskattomasti.

Muuttojuttuja selvittelen rauhalliseen tahtiin, ja pakkaaminen aloitetaan vasta lähempänä muuttoa. Sen luulisi olevan helpohkoa nyt, kun kaikki otetaan mukaan, eikä roskiin heitettävää ole kovin paljon kertynyt. Sitä ennen on ohjelmassa vielä pari matkaa, ainakin Berliini ja Praha, ja sitä lomailua.

Kommenteissa toivottiin myös paluumuuttoraporttia ja tunnelmia Suomesta muuton jälkeen. Olen ajatellut niitäkin laitella ajan ja viitsimisen puitteissa, vaikka Suomessa odottaneekin melkoisen tiukka työputki.