111299.jpg

Aikaisemmin lupasin kertoa tarkemmin muuttojärjestelyistä, kun tiedämme enemmän. Vaihtoehtoinahan oli muuttofirman täyden palvelun muutto, tai kuorma-auton vuokraaminen ja kamojen kuljettaminen itse paikan päälle. Päätös on nyt tehty.

Muuttopalvelut tarjosivat koko pakettia, joka olisi sisältänyt ihan kaiken pakkausmateriaalien tuomisesta niiden hävittämiseen määränpäässä, ja tavaroiden pakkaamiset ja purkamiset siinä välissä. Palvelu oli asiallista kaikilla niillä firmoilla, joihin otin yhteyttä, ja kivasti osasivat kysellä sellaisia juttuja, mitä en itse osannut kertoa tai kysyä.

Kuten ennalta arvelinkin, muuttopalvelun hinta on melko suolainen. Sitä saa alemmaksi jos muuttokuorma on suhteellisen pieni (kuten meillä) ja voi antaa firmalle aikaa järjestellä kuljetuksen ajankohtaa, eli ei ole kranttu siitä milloin kuorma lähtee täältä ja milloin se tulee Saksaan. Tässä kohdassa meille tuli ongelma. Asunnon tyhjennyspäivä Suomessa voidaan sopia, ja siitä sitten muuttofirma vie kamat varastoon tai laivaan, riippuen siitä, mikä niiden aikataulu on, mutta purkupäivää ei voida tietää. Kamat olisivat siis kontissa ties vaikka kuinka kauan, ja me isossa asunnossa ilman huonekaluja. Ei kiitos.

Kun sitten kävi ilmi, että työnantajalla on varasto meidän kamoille ensimmäisen kuukauden ajaksi (jonka siis asumme hotellissa asunnon puutteessa), kaveri lähtee ajamaan vuokrakuorma-autoa ja palauttaa sen vielä Suomeen.

***
Vuodatus kaatui juuri kun välitallensin tämän, enkä päässyt enää editoimaan. Se siis julkaisi itsensä ilman aikojaan, ja siitä seurasi kummallinen lopetus. Jatkan siitä mihin jäin.

Kuorma-autovaihtoehdossa hyviä puolia ovat ehdottomasti luotettavuus ja hyvä hallinta, eli me tiedämme koko ajan missä meidän tavaramme ovat ja mihin ne ovat menossa. Lisäksi pääsemme itse matkustamaan kuorma-auton kyydissä, ja pyörätuolit ja eläimet mahtuvat kyytiin. Pyörätuoleja (käytän sekä tavallista että sähkökäyttöistä) en uskaltaisi missään tapauksessa laittaa konttiin, ja kelattavaa versiota tarvitsen joka tapauksessa koko ajan. Eläinten kuljettaminen lentokoneella on älyttömän hintaista, mutta laivalla ne tulevat yli kohtuullisin kustannuksin.

Kuljetuksen aikana sekä kissa että koira ovat kuljetushäkeissä, suojassa sekä tavaroilta että toisiltaan. Kissalla on iso koiralle tarkoitettu häkki, jonne mahtuu myös vessa. Kummatkin pääsevät laivassa hyttiin ja Saksan halki ajettaessa pidämme taukoja, jotta koira pääsee tarpeilleen.

Onneksi löytyi kaveri, joka haluaa tällaisen urakan tehdä, ja me saamme kyydin perille saakka.

Edit 21:09. Kuva ei näkynyt, lisäsin sen.