621163.jpg
Kuvassa pensas pihamaaltamme sadekuuron jälkeen.

- Onko tuo lentokone?
- Ei, se on ukkonen.

Täällä sataa ja ukkostaa oikein kunnolla. Koiran kanssa ulkoilun kannalta se on vähän tympeää, mutta muuten aivan ihanaa. Ilma oli viikolla jo aika tukalan seisovaa, ja ukkonen raikastaa sitä kummasti. Vesi taas on hyväksi luonnolle, joka sekin oli jo kuivahkon oloista. Etenkin nyt kun on alkanut sataa pidempään ja enemmän, nopeat ukkoskuurothan eivät kastele mitään.

Säistä ja yleisestä laiskotuksesta johtuen viikonloppu on vierähtänyt varsin mukavasti sohvalla ja nojatuoleissa kirja kädessä, välillä asentoa vaihdellen. Tällaista lukemistoa sattui tällä kertaa käteen.

621215.jpg    621202.jpg    621191.jpg    621195.jpg    621200.jpg

Ilkka Remes, Nimessä ja veressä, oli taattua Remestä. Sujuvaa kerrontaa ensimmäisiltä sivuilta saakka, ja jännittävä juonikuvio. Tässä oli paljon raamatuntutkimuksellista pohdintaa ja juonikuvioita hiukan DaVinci-koodin tapaan, mutta maanläheisemmin, ja pääpaino oli murhatutkinnassa. Pidin kovasti tästä, rentouttavana dekkarina.

Eppu Nuotion Musta ja Kosto kertovat molemmat Pii Marin -nimisen toimittajatytön elämästä. Ihan aina en muistanut, että Pii oli toimittaja eikä poliisi, mutta ei kai sen niin väliä ole. Molemmat olivat hyvin kirjoitettuja jännäreitä, jotka luin yhdeltä istumalta loppuun saakka.

Danielle Steelin Miracle oli lomalukemistonani, mutta ehdin vain alkuun. Taattua Steeliä: helppoa hömppää, joka vie irti arjesta. Tässä kirjassa lukijaa aliarvioitiin pahemmin kuin Steel yleensä. Viihdyttävää, joskaan ei kovin ajatuksia herättävää. Sopivaa lomalukemista siis.

Viimeisenä listalla on Liza Marklundin Turvapaikka. Se on jatkoa Uhatut-kirjalle, jossa ruotsalainen nainen joutuu avomiehensä pahoinpitelemäksi ja uhkailemaksi, ja myöhemmin vainoamaksi. Turvapaikassa kerrotaan tarinaa eteenpäin, kuinka nainen pakenee Ruotsista ulkomaille laittomaksi siirtolaiseksi, kun omassa maassa ei ole enää turvallista elää. Kirja perustuu tositapahtumiin. Lukiessa on mahdotonta olla miettimättä, miten vainotun asema voi olla Ruotsin kaltaisessa länsimaassakin niin huono. Miten paljon ollaan valmiita uhraamaan sen eteen, että syyttömiä ei rankaistaisi, hyvä jos edes epäillään.